Paling Keri Dianyari tanggal 20 Juni 2021 dening Freddy GC

Dina iki sampeyan bakal sinau babagan ngembangake bisnis karo pemasaran Instagram kanthi nuruti 8 tips prasaja.

Pemasaran Instagram minangka strategi sing apik kanthi potensial gedhe kanggo entuk luwih akeh eyeballs kanggo bisnis sampeyan.

Instagram rangking ing ndhuwur 5 jaringan media sosial paling populer ing saindenging jagad.

Wutah jaringan sosial iki luar biasa.

Instagram entuk luwih saka siji milyar pangguna aktif sajrone wektu sing cendhak amarga pangguna seneng nonton konten visual.

Kunci sukses bisnis sampeyan karo Instagram marketing luwih saka platform media sosial liyane yaiku kanthi entuk pamirsa sing luwih menarik lan mbangun komunitas online kanggo entuk basis pelanggan potensial.

Kanggo bisnis cilik, penting kanggo melu pelanggan lan target pamirsa kanggo nggawe kesadaran merek.

Wiwit kompetisi ing Instagram saya tambah saben dina, kembangake merek sampeyan kanthi strategi pemasaran sing unik lan ngadeg metu saka wong akeh.

Keterlibatan ing Instagram minangka sebab utama tuwuhing bisnis tinimbang jumlah pengikut sampeyan.

Cara Ngembangake Bisnis Kanthi Pemasaran Instagram - 8 Hacks

Nggawe konten sing berkualitas lan nggawa kehadiran digital kanggo ngembangake bisnis kanthi cara ing ngisor iki.

1- Nggawe Profil Bisnis Kanthi Bio Eye-Catching

Instagram minangka area sing wiyar kanggo para pebisnis kanggo melu ing macem-macem fitur.

Nanging kanggo ngakses, akun sampeyan kudu dadi akun bisnis.

Nalika sampeyan mung mlebu nganggo alamat email utawa nomer seluler, bakal mlebu menyang akun biasa kaya pangguna.

Kanggo nggunakake kabeh fitur Instagram, ganti menyang profil bisnis ing pilihan setelan.

Iku otomatis nyambung karo profil bisnis perusahaan ing Facebook.

Kanthi alat analytics ing Instagram, sampeyan bisa ngerti metrik pamirsa ing ngendi dheweke melu postingan sampeyan lan ngerti CTR (tingkat klik-tayang) tombol CTA sampeyan.

Sawise ngowahi profil sampeyan dadi bisnis, fokusake nggawe bio sing menarik kanggo entuk perhatian akeh pengunjung.

Kabeh pangguna ing Instagram bakal ngunjungi profil kasebut sadurunge ngetutake sapa wae.

Dadi Instagram menehi keuntungan kanggo nulis 150 karakter ing bio sampeyan.

Kirimake pangguna kanthi katrangan singkat babagan bisnis sampeyan nggunakake konten sing kreatif lan menarik.

Uga, wenehi info kontak kaya alamat surat, nomer seluler, lan lokasi bisnis supaya gampang dilacak dening pamirsa.

Sampeyan uga bisa ditrapake kanggo nyakup siji tautan kaya pilihan CTA, ing ngendi sampeyan pengin pamirsa mlebu nalika ngeklik.

Paling pungkasan yaiku gambar profil lan jeneng pangguna sampeyan.

Sampeyan kudu unik lan bisa dingerteni sing kudu ngandhani kapribaden merek sampeyan.

2 - Ngerti Lan Sambungake karo Target Pemirsa

Nerbitake konten ing akun Instagram sampeyan ora bakal nambah bisnis sampeyan.

Pisanan, sampeyan kudu ngerti pamirsa lan banjur nyambungake kanggo nggawe kesadaran merek.

Instagram menehi akeh pilihan kanggo ngerti pamirsa.

Sampeyan bisa nganalisa akun pesaing lan ngerti pengikute amarga para pengikut pesaing sampeyan uga bakal duwe minat karo bisnis sampeyan.

Dadi, entuk luwih akeh pamirsa ing Instagram bakal gampang yen sampeyan ngerti target pamirsa.

Keterlibatan rata-rata pamirsa ing Instagram mundhak 7% luwih saka ing Facebook.

Yen sampeyan pengin nambah jumlah pamirsa, nyambungake karo para pengikut kanthi interaksi kanggo entuk perhatian lan mbangun kepercayaan merek ing antarane para pengikut sampeyan.

Tampilake kehadiran online kanthi nanggapi kabeh komentar ing kiriman sampeyan.

Wangsulan marang komentar kasebut bakal nggayuh bisnis sampeyan lan nambah penghasilan dodolan kanthi cepet.

Yen sampeyan nampa komentar liyane, sampeyan mung mencet tombol kaya kanggo nggawe pengaruh positif ing bisnis sampeyan.

Uga, kumpulake umpan balik positif saka para pengikut utawa pelanggan lan kirimake minangka sing kapisah kanggo nambah tingkat keterlibatan.

3 - Gunakake Crita Instagram Kanggo Keterlibatan sing luwih dhuwur

Kisah Instagram muncul ing taun 2016 minangka padha karo Snapchat.

Sampeyan bisa ngirim macem-macem gambar lan video sajrone 15 detik ing format slide show.

Crita sing dikirim bakal katon ing kaca ngarep pengikut sampeyan ing sisih ndhuwur lan bakal ilang kanthi otomatis sawise 24 jam.

Sampeyan bisa uga mikir yen kiriman mung sementara, mula ora bakal migunani kanggo ngembangake bisnis sampeyan.

Nanging kasunyatane yaiku pamirsa gampang ngerteni crita amarga katon ing ndhuwur.

Wong-wong uga bisa kanthi gampang sesambungan karo sampeyan kanthi ndeleng konten sampeyan ing crita.

Instagram duwe fitur tambahan ing crita kaya saringan lan stiker.

Filter mbantu sampeyan ngowahi foto lan video sing dikirim, dene stiker bakal mbantu sampeyan nyakup sawetara pitakonan, kuis, lokasi, lan sapiturute kanggo melu pamirsa lan mbangun hubungan sing apik karo para pengikut sampeyan.

Sawetara stiker sing nyenengake kapacak ing ngisor iki.

Stiker Pitakonan - Nggunakake stiker iki bakal ngidini sampeyan takon karo para pengikut sampeyan lan entuk saran kanthi gampang.

Stiker Kuis - Sampeyan bisa takon pitakonan macem-macem pilihan kanggo pamirsa lan ngerti asil voting sing nemtokake pilihan sing entuk hit maksimal.

Stiker Lokasi Kab - Yen sampeyan ngunjungi papan lan ngirim gambar utawa video, sampeyan bisa menehi tag langsung menyang papan kasebut, lan pamirsa uga bakal ngerti babagan papan sing sampeyan kunjungi.

Stiker Countdown - Yen sampeyan ngenalake produk anyar utawa fitur sing menarik ing merek sampeyan, gunakake stiker iki kanggo nyetel wektu lan tanggal lan nggawe penasaran ing antarane para pengikut sampeyan.

4 - Utawa Pikiran Sampeyan Liwat IGTV

Instagram kabeh babagan konten visual, lan kanggo nggawe aplikasi khusus ekstra, wis ngluncurake fitur IGTV kanggo nggawe video dawa.

IGTV ngidini sampeyan njupuk video maksimal 15 menit, lan yen sampeyan pangguna sing wis diverifikasi, sampeyan bisa ngirim sejam.

Kanthi konten unik lan katrampilan kreatif sampeyan, nambah tampilan video IGTV kanggo ngedongkrak visibilitas merek lan entuk luwih akeh pengikut.

Ana macem-macem cara kanggo nambah keterlibatan karo nggawe video IGTV sampeyan.

Sampeyan bisa nerangake bisnis sampeyan kanthi jelas lan nuduhake produk sampeyan kanthi visual supaya para pamirsa luwih gampang ngerti babagan produk sampeyan kanthi rinci.

Amarga IGTV kudu nonton video sing dawa, penting banget supaya pamirsa tetep melu kabeh video kasebut tanpa dilewati.

Kanggo iku, Instagram menehi pilihan pratinjau 15 detik ing video IGTV sing katon ing feed Instagram para pengikut sampeyan.

Gawe pratinjau sing kudu menehi informasi singkat babagan kabeh video kanthi cara sing menarik lan kudu nyengkuyung para pengikut sampeyan nonton video lengkap.

Sampeyan uga bisa menehi komentar kanthi ninggalake pesen singkat ing video kanthi pitakonan lan menehi saran ing bagean komentar.

5 - Ajeg Kirim Konten Panjenengan

Wong bakal mriksa rutinitas sampeyan ing Instagram kanthi ndeleng feed sampeyan lan bakal ngerti sepira kerepe sampeyan ngirim konten ing Instagram.

Yen kehadiran online sampeyan biasa, mula nggawe kapercayan ing merek sampeyan dening pamirsa anyar.

Amarga sampeyan minangka bisnis cilik, nggawe kepercayaan merek penting kanggo ngembangake bisnis sampeyan kanthi cara sing bener.

Ngirim konten sampeyan sepisan utawa kaping pindho ing kaca sampeyan bakal cukup kanggo pamirsa ngerti babagan bisnis sampeyan.

Uga, konten kasebut kudu unik lan kreatif kanggo ngowahi pengunjung dadi pengikut utawa pelanggan potensial produk sampeyan.

Kiriman manual ing Instagram kadhangkala dadi angel yen sampeyan sibuk karo sawetara pakaryan liyane.

Dadi kanggo nglirwakake, Instagram ngenalake pilihan jadwal kanggo ngirim konten sampeyan tanpa wektu tundha.

Ngerti kehadiran online pengikut sampeyan saka alat wawasan Instagram lan jadwalake kiriman sampeyan ing wektu tartamtu kanggo nggayuh konten sampeyan.

Biasane, wektu sing bener kanggo ngirim ing Instagram yaiku antarane jam 11 nganti 1 lan jam 5 nganti 7 kanggo entuk keterlibatan luwih akeh kanggo kiriman sampeyan.

Jadwal kiriman sing paling penting ing dina akhir minggu kanggo nggayuh konten sampeyan kanthi cara sing narik kawigaten para pamirsa.

Ngirim konten sampeyan kanthi rutin bakal nggawe merek sampeyan ing dhuwur.

6 - Gabung karo Influencer

Cara paling apik kanggo ngedongkrak strategi marketing ing Instagram yaiku partner karo influencer sing ana gandhengane karo bisnis sampeyan.

Dheweke mbantu nerbitake konten sing unik lan kreatif kanggo merek sampeyan lan nambah jangkauan menyang pamirsa sing luwih gedhe.

Amarga Influencer bakal duwe pengikut sing akeh, mula bakal gampang melu pamirsa karo merek sampeyan.

Ana telung jinis influencer ing Instagram;

  • Pengaruh makro
  • Pengaruh mikro
  • Pengaruh Nano

Amarga sampeyan minangka bisnis cilik, pengaruh mikro bakal dadi sing paling apik kanggo entuk pamirsa sing luwih menarik kanthi anggaran cilik sing cocog kanggo sampeyan gabung karo dheweke.

Luwih saka macro-influencers, micro-influencers bakal duwe pamirsa sing dipercaya amarga cara dheweke melu karo para pengikute.

Sanajan mikro-influencer duwe luwih sithik pamirsa, dheweke bakal duwe pamirsa sing dipercaya.

Dadi yen ngirim konten sing ana gandhengane karo merek sampeyan, pamirsa mesthi bakal ngunjungi profil sampeyan kanggo ngetutake sampeyan.

Yen kabeh revenue sampeyan kurang, sampeyan bisa ngirim produk sampeyan kanggo ditinjau kanthi gratis lan takon supaya ngirim video babagan review produk sampeyan.

7 - Host Kontes lan Giveaways

Biasane, wong bakal nuduhake minat yen ana promosi, diskon, utawa kontes.

Instagram uga minangka papan kanggo melu pamirsa kanthi nganakake kontes lan menehi hadiah.

Iki mbantu nyurung akeh pengikut menyang akun sampeyan lan nambah kesadaran merek kanthi gampang.

Gunakake ide sing beda lan unik kanggo nggawe para pengikut sampeyan melu kontes sampeyan.

Sampeyan bisa uga mbukak kontes selfie, kontes hashtag, kontes caption Instagram, utawa malah kuis kanggo nggawe interaksi karo para pengikut lan nemokake pamirsa anyar kanggo merek sampeyan.

Sampeyan uga bisa mbukak kontes kanthi cara sing ngidini para pengikut menehi tag kanca ing komentar miturut konten kontes sampeyan.

Iku dadi cara sing apik kanggo melu karo pamirsa lan kanca sing uga nggawe kanca-kanca ngetutake sampeyan yen kabeh kiriman sampeyan menarik.

Ngumumke pemenang ing pungkasan kontes lan nerbitake kiriman kapisah ing kaca sampeyan, menehi tag pemenang ing feed warta lan ing crita Instagram.

Uga, takon para pemenang kanggo nuduhake kiriman ing kaca supaya luwih akeh wong ngerti babagan merek sampeyan.

Ganjari hadiah sing migunani sing bisa dadi produk merek sampeyan utawa hadiah menarik liyane kanggo nambah kesadaran merek.

8 - Panganggone Hashtags

Hashtag minangka kunci utama kanggo sukses bisnis sampeyan tuwuh kanthi luwih akeh keterlibatan.

Iki nduweni peran penting kanggo ningkatake visibilitas konten sampeyan menyang akeh pamirsa anyar.

Nggunakake hashtags ing saben konten sampeyan bakal nambah jumlah pengikut sampeyan ngluwihi target sampeyan.

Instagram ngidini sampeyan nggunakake maksimal 30 hashtags ing saben kiriman nanging ngisi luwih akeh hashtags ora bakal luwih apik, sing bisa uga pengin pangguna nglewati kiriman sampeyan.

Dadi hashtags kanthi pitung nganti sepuluh hashtags cukup kanggo entuk keterlibatan liyane ing kiriman sampeyan.

Sing penting kanggo dielingi yaiku hashtags kudu cocog karo konten sampeyan lan aja mbaleni hashtag umum ing kiriman sing terus-terusan.

Yen sampeyan nemokake kangelan kanggo njupuk hashtag sing cocog, Instagram menehi sampeyan cara kanggo njaluk iku ing ngisor feed.

Tutul garis telusuran banjur ketik tembung kunci sing pengin digoleki hashtags.

Banjur, sampeyan bakal duwe dhaptar hashtags minangka asil nuduhake jumlah kiriman nggunakake hashtags padha.

Pilih saka dhaptar nanging pilih hashtag kanthi jumlah panggunaan kiriman minimal supaya konten sampeyan gampang katon kanggo pamirsa anyar.

Uga, gunakake hashtag merek sampeyan, yaiku, simbol # sing diikuti jeneng merek sampeyan ing saben kiriman sampeyan, supaya dadi populer ing antarane pamirsa anyar lan nambah kesadaran merek sampeyan.

Pikiran Akhir

Yen sampeyan minangka wong bisnis cilik lan sampeyan ora nambah Instagram menyang rencana pemasaran, sampeyan bakal kelangan kesempatan gedhe kanggo ngembangake bisnis sampeyan.

Ana cukup informasi lan tutorial online kanggo sampeyan sinau babagan ngembangake bisnis karo Instagram.

Instagram minangka papan sing paling apik kanggo entuk pamirsa lan pelanggan potensial menyang merek sampeyan.

Kalebu poin ing ndhuwur, ana akeh kesempatan kanggo ngembangake bisnis sampeyan ing antarane siji milyar pangguna aktif lan nggawe merek sampeyan tekan dhuwur banget.

Gunakake kreatifitas sampeyan ing konten sampeyan kanthi ide sing menarik lan tetep ndhisiki pesaing sampeyan.

Cara Tuwuh Bisnis Kanthi Pemasaran Instagram - 8 Hacks by